Sparvhökarna hösten 2003

linjehotwax.gif (853 bytes)

Hej alla SPARVHÖKAR!

  Nu är det dags att dra igång för hösten och vi träffas första gången redan nu på lördag. Vi har tänkt vara ute vid Hammarö fågelstation alla gånger utom den sista. Vi tycker fågelstationen är ett bra ställe att vara på eftersom det nästan alltid gott om fågel. Vi får också se på ringmärkning, och om det regnar kan vi alltid gå under tak. Glöm inte att ta med fika!

  Sista gången för hösten ska vi besöka Lars-Erik Olsson i Nykroppa. Han föder upp ugglor som vi får komma och titta på. Han har många olika arter ugglor, bland annat berguvar, kattugglor, lappugglor och snövita fjällugglor. Det är en otrolig upplevelse att titta på dom på så nära håll, men det är bra att ta med en kikare även fast man kommer nära ugglorna. Lars-Erik tar ut en avgift på 30 kronor per vuxen men barn får komma dit gratis, men eftersom vi är en så stor barngrupp så tänker vi ge en summa även för barnen. Vi återkommer med vägbeskrivning. Efter besöket så tänker vi fika och ha en liten avslutning.

 

Lördagen den 30:e augusti
Samling kl 09.00 vid parkeringen till fågelstationen

Lördagen den 6:e september 
Samling kl 09.00 vid parkeringen till fågelstationen

Lördagen den 13:e september 
Kl 09.00 Arnön. Ingen ledare

Lördagen den 27:e september 
Samling kl 09.00 vid parkeringen till fågelstationen

Lördagen den 4:e oktober 
Samling kl 09.00 vid parkeringen till fågelstationen

Lördagen den 18:e oktober
Samling Uno-X-macken i Nykroppa kl 09.45 för gemensam avfärd till Lars-Erik Olsson för att titta på
hans ugglor.

Till alla föräldrar:

Sparvhökarna drivs genom Karlstads Ornitologiska Förening och därför vill vi att alla barn ska bli medlemmar, antingen som barnmedlemskap som kostar 20 kr per år eller som familjemedlemmar (5 kr per år) om föräldrarna redan är med i KOF. Information om detta ges vid första träffen. Vi vill att alla som är intresserade av att fortsätta vara med i Sparvhökarna kontaktar någon av oss, för det är många barn som vill vara med. Barn som inte varit med oss tidigare kan också ringa och dom blir uppsatta på en väntelista.

Som vanligt vill vi att ni föräldrar är med oss när vi är ute eftersom vi inte kan ta ansvar för alla barnen själva. Glöm inte att ta med nyckeln till en bra fågelskådningstur: massor med gott fika!

Ni är alltid välkomna att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar.

Lisa Elofsson 054-83 42 03 lisa@elof.com

Hans Flyman 054-53 00 83 hflyman@yahoo.com