Wermlandslistan

linjehotwax.gif (853 bytes)

Wermlandslistans innehåll
"Wermlandslistan är en mailinglista där man kan diskutera naturspörsmål i allmänhet och fåglar i synnerhet. Här kan Du berätta vad du sett eller upplevt, fråga om råd och information samt debattera med andra. Listan är främst avsedd för värmländska förhållanden, men tips och synpunkter med en förankring utanför landskapet är också välkomna. Allt som Du tror att listmedlemmarna finner intressant är välkommet."

Mailinglistor
Wermlandslistan startade
i januari 1999. En rikstäckande lista är Club 300:s Brevduvan. Andra listor finns förtecknade hos Club 300 och hos Skånes OF.

Vad är egentligen en mailinglista? Som medlem skickar Du ut ett brev till en viss adress. Därefter sprids Ditt brev till samtliga abonnenter. På samma sätt får Du alla brev som övriga abonnenter skickar ut.  

Vad kostar det att vara med i Wermlandslistan? Ingenting, allt är gratis.

Wermlandslistans regler
De inslag Ni skickar till Wermlandslistan ska vara fågel- eller på annat sätt naturrelaterade. Brev som behandlar listans form och administration är naturligtvis också välkomna.

Era brev bör vidare beröra Värmland, men utblickar är också tillåtna om Ni tror att ämnet är intressant för värmlänningar.

Tonen på inslagen ska vara vanlig normal artighet, alltså genomsyrade av "folkvett".

Har Du några frågor, är det bara att vända sig till någon av listans moderatorer till höger.

Hur man prenumererar
Hur går man med i Wermlandslistan? Det finns två sätt.

1. Skriv ett kort meddelande till någon av listans s k moderatorer vilka är...
hans
_bucht@hotmail.com
sven.g.
larsson@comhem.se
jan.a.wilhelmsson@telia.com

2. Gå in på Wermlandslistan hos Yahoogroups Klicka på "Join this group".

Den log in-sida Du kommer in på nu kräver att Du registrerar Dig eller loggar in med Ditt existerande ID och lösenord. En nyregistrering innebär att du svarar på diverse frågor. Efter att du registrerat dig, klicka på länken ovan igen och logga in. 

Vid "Message delivery", välj till exempel "individual emails" eller "daily digest". "individual emails" innebär att breven kommer ett och ett direkt efter avsändandet. "daily digest" betyder att breven skickas "i klump" en gång per dag. Du kan också välja att läsa breven direkt på wermlandslistans yahoo-site. Vidare frågas efter "Message format". Här kan du välja vilket som. För listans funktion spelar valet inget roll. Efter "Word verification" trycker du till sist på "Join".

Till sist är det bara att vänta. Din ansökan om medlemskap behandlas inom kort av listans moderatorer. Därefter är Du med i Wermlandslistan.

Fördelen med att gå med i listan genom procedur 2 är att Du då kan besöka Wermlandslistans arkiv och bland annat läsa alla meddelanden som skickats till listan genom åren.

Varmt välkomna till Wermlandslistan!

linjehotwax.gif (853 bytes)